Babymutsje kopenbabymutsje-winter

Een babymutsje is niet alleen een leuke accessoire om te kopen, maar heeft ook nog een functie.
Een baby heeft in verhouding met zijn kleine lijf een relatief groot hoofd. Ook is de fontanel nog niet helemaal dicht. Langs deze weg verliezen ze dus heel snel de warmte.
Ook kunnen baby’s zelf nog niet hun temperatuur regelen. Als je baby het warm heeft, kan hij sneller groeien.
Door het dragen van  een mutsje kun je je kind afschermen voor teveel prikkels van buitenaf. Hierdoor blijft je kind een stuk rustiger.


Hoe lang draagt een baby een mutsje?

Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Als je kind in een warme omgeving is, bijvoorbeeld thuis, hoeft het mutsje na een paar weken niet meer op. Je baby kan dan zelf zijn temperatuur regelen. Ook als je kind een dikke bos haren heeft, kan het mutsje eerder af.
Ben je bevallen van een prematuur of dysmatuur, dan is het verstandig het mutsje langer op te houden.
Controleer voordat je met je baby naar buiten gaat hoeveel graden het buiten is en of er veel wind staat. Dan is het beter om een mutsje op te doen.


Wanneer heeft mijn baby het te warm?

Ja, je baby kan het ook te warm hebben. Twijfel je of je baby het te warm heeft met een mutsje op, voel dan met je vingers in het nekje van je baby. Zweet je baby, dan heeft hij het te warm. Dan kan het zijn dat je baby te warm is aangekleed. In dit geval kun je het mutsje af doen.


Hoeveel mutsjes heb ik nodig?

Volgens de baby uitzetlijst heb je 2 babymutsjes nodig. Dit is minimaal. 1 mutsje voor direct na de geboorte en een extra mutsje. Je baby draagt zeker de eerste weken een mutsje. Meer mag natuurlijk altijd en het aanbod is groot.


Van welk materiaal moet het baby mutsje zijn?

Er zijn heel veel verschillende babymutsjes te koop. Niet alleen in gebruikte materialen maar ook in modellen. Voor een pasgeboren baby zijn katoenen tricot mutsjes fijn. Deze stof bestaat uit 95% katoen en 5% elasthan. Hierdoor is het mutsje heel zacht en zit er een kleine rek in het mutsje. Ook ademt katoen goed en wordt het onder het mutsje niet snel broeierig.
Naast katoenen mutsjes van stof zijn ook gehaakte babymutsjes populier. Deze zijn vaak iets warmer dan de stoffen mutsjes en daarom beter voor het najaar/winter. De gehaakte babymutsjes worden gemaakt van een combinatie katoen en acryl. Het katoen heeft dezelfde eigenschappen als de stof en het acryldeel zorgt ervoor dat het mutsje mooi in vorm blijft. Synthethische stoffen absorberen het vocht niet en zorgen zelfs voor stuwing van de warmte.


Welke maat heb ik nodig?

Meestal kies je voor het eerste mutsje een maat ‘newborn’of een 0-3 maanden mutsje. Wil je zeker weten dat het mutsje goed past en je kindje is al geboren? Dan kun je ook de hoofdomtrek van je kindje meten (is ook een actie op het consultatiebureau) en deze vergelijken met de omtrek van het mutsje. Het mutsje moet namelijk goed passen om de warmte goed vast te houden. Het ene kindje heeft een klein hoofd bij de geboorte, het ander een al wat groter hoofdje.

     babymutsje-online-bestellen

© 2019 - 2021 Twensies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel